Yeni bir ülkeye taşınmak ve orada yaşamak her zaman belirli zorluklarla ilişkilidir. Gurbetçilerin oturma izni için başvurmaları, yaşayacak bir yer bulmaları, bir iş bulmaları, gelecekteki ikamet ülkesinin mevzuatının özelliklerini öğrenmeleri gerekir, çünkü kültür ve dil ortamının değişmesinin yanı sıra, günlük hayatınızı etkileyecek bir dizi özellik vardır - vergiler, sağlık sigortası, finansal işlemler vb.
Son yıllarda giderek daha fazla gurbetçi, düşük yaşam maliyeti, güzel manzarası, iyi iklimi ve dost canlısı nüfusu nedeniyle Türkiye'ye taşınmayı tercih ediyor.
Ancak, Türk hukukunun kendine has özellikleri vardır. Türk hukuk bürolarındaki uzmanlara göre, birçok yabancı için Türk bürokrasisi ile tanışmak tatsız bir zorluk olabilir. Türkiye'de bürokrasi sistemi uzun vadelidir ve departmanlar arasında genellikle bir iletişim veya birleşik bir sistem yoktur. İster oturma izni başvurusunda bulunmayı, ister gayrimenkul satın almayı, işyeri açmayı, vergi numarası almayı ve vergi ödemeyi, araba satın almayı, hesap açtırmayı veya sigorta yaptırmayı planlıyor olun, her prosedür detaylı bir hazırlık ve Türk hukukunun özelliklerine aşina olmayı gerektirir.
Karmaşık bürokratik süreçler bir Türk avukatın yardımını gerektirir. Birçok gurbetçinin dil engelinin zorluklarından kaçınmak için İngilizce konuşan bir uzmanla iletişime geçmesi de daha iyidir.
Gurbetçilerin Türkiye'de karşılaşabilecekleri hukuki zorluklar ve bunların üstesinden nasıl gelebilecekleri hakkında daha fazla bilgiyi makalemizde bulabilirsiniz.

Türkiye'ye nasıl taşınılır?
Son yıllardaki küresel göç süreçleri, giderek daha fazla yabancının Türkiye'yi daimi ikamet için bir ülke olarak değerlendirdiğini göstermektedir.
Türkiye'ye 90 günü aşan bir süre kalmak için taşınmak isteyen herkes Türk vizesine başvurmalıdır. Vizenin türü, Türkiye'ye seyahatinizin amacına bağlıdır. Vizenin yanı sıra, Türkiye'de oturma izni için de başvurmanız gerekir. Oturma izni olmadan ülkede yasadışı olarak bulunmuş olursunuz.
Ülke vatandaşı olmak, bir yabancının beş yıl boyunca sürekli olarak Türkiye'de yaşaması veya bir Türk vatandaşıyla evlenmesi durumunda mümkündür, bu durumda başvuru sahibi üç yıl sonra vatandaşlık hakkı kazanacaktır.
Türkiye'ye göç etmenin en popüler yolları çalışmak, okumak veya aileyle yeniden bir araya gelmek için taşınmaktır. Ayrıca, Türkiye'nin özel bir dijital göçebe vizesi olmamasına rağmen, uzaktan çalışmak isteyen yabancılar vize başvurusunda bulunabilir ve göçmenlik düzenlemelerine uyulması şartıyla Türkiye'nin herhangi bir şehrine taşınabilir.
Herhangi bir uluslararası taşınmanın en önemli adımlarından biri, başarılı bir şekilde göç etmek ve kalıcı oturma izni almak için ihtiyaç duyacağınız belgeleri seçmektir. Bir göçmenlik avukatına danışabilirsiniz; uzman, belgelerin zamanlamasını ve ülke yasalarının inceliklerini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yabancılar için Türkiye'deki yatırım programları
Yatırım karşılığında Türk vatandaşlığı programı yatırımcılar arasında en popüler olanlardan biridir.
Yabancılar, ülke ekonomisine 400.000 $'dan başlayan yatırımlar yaparak Türkiye'de oturum alabilirler. Beş yatırım seçeneği mevcuttur: gayrimenkul satın almak, işletmelere yatırım yapmak, devlet tahvili satın almak, yatırım fonu birimleri satın almak veya bir Türk bankasında mevduat açmak.
Türkiye'de ev fiyatları yılda %15-25 oranında arttığı için yatırımcılar arasında en popüler seçenek gayrimenkul satın almaktır.
Aile üyeleri - eş ve çocuklar - yatırımcı ile birlikte Türk vatandaşlığı alabilirler.
Türk vatandaşlığının birçok avantajı vardır: 110 ülkeye vizesiz seyahat, 5 yıllık Schengen vizesi, E-2 iş vizesi veya ABD'ye B-1/B-2 vizesi ve daha düşük vergiler. Yatırımcı ve çocukları askerlik hizmetinden de muaftır.
Yatırım programına katılmak için bir yabancının kendisi ve aile üyeleri için bir dizi belge (seçilen yatırım seçeneğine bağlı olarak) sunması gerekmektedir. Tüm belgeler noter onaylı olmalı, tercümesi yapılmalı ve Türk Büyükelçiliği'nde onaylanmalıdır. Prosedür oldukça karmaşıktır ve uygun hukuki danışmanlık gerektirir.

Türkiye'de mülk satın almak
Türkiye'de gayrimenkule olan talep her yıl artıyor, ülke ev değerlerinin artışında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, İzlanda ve Kanada'nın önünde mutlak lider konumunda. Son 12 yılda Türkiye'deki konut değerleri %641,15 oranında artmıştır. Uzmanlara göre, en önemli fiyat artışları İstanbul ve Akdeniz kıyılarında (Alanya, Antalya) gözlenmektedir. Türkiye'deki emlak değerlerinin bu kadar yüksek oranda artması onu karlı bir yatırım haline getirmektedir. Bununla birlikte, Türkiye'de mülk satın almanın tuzakları vardır: mülkün iyi bir yerini seçmek, nesneyi, sözleşmeyi, konut belgelerini analiz etmek. Anlaşmayı İngilizce konuşan bir avukatla desteklemek, mülk satın alma prosedürünü herhangi bir komplikasyon olmadan gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.
Türkiye'de gayrimenkule yatırım yaparak oturma izni veya vatandaşlık alma hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Bu bağlantıyı takip edin.

Türkiye'de iş kurmak
Yabancılar, Türkiye'de Türk vatandaşları ile eşit koşullarda şirket açma ve işletme hakkına sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti istikrarlı ve hızla gelişen bir ekonomiye sahip bir ülke olduğu için Türkiye'de iş kurmanın bazı avantajları vardır. Hükümet ayrıca Türkiye'de iş sektörünün gelişimini aktif olarak desteklemektedir. Türkiye'de iş yapmanın başlıca avantajları arasında Türk Lirası'nın uygun ihracat oranı, kalifiye işgücünün mevcudiyeti, Avrupa Birliği ile gümrüksüz bölge, Türkiye'deki serbest ekonomik bölgeler sayılabilir.
Türkiye'de şirket tescil prosedürü, ikamet ettiğiniz ülkede belirlenen normlardan farklı olabilir. İster küçük ister büyük bir işletme kurmayı planlıyor olun, bunun kolay bir süreç olmadığı unutulmamalıdır. Bir iş kurmanın ilk adımı, şirket kurmak istediğiniz iş ortamını araştırmak olmalıdır. Yabancı bir işletme sahibinin, iş kurmasına ve işini mevcut Türk mevzuatına uygun olarak yürütmesine yardımcı olacak saygın bir hukuk firması bulması da iyi bir fikir olacaktır.

Türkiye'de banka hesabı
Türkiye'de bir şirket tescil ettirmeden önce bir banka hesabı açılmalıdır. Finansal işlemler, hisse sermayesi oluşturma vb. için gereklidir. Bir banka hesabının açılması şirket temsilcisi veya kalifiye bir avukat tarafından gerçekleştirilebilir.
Banka hesapları Türkiye'de yaşayan yabancılar için de yararlı olabilir. Banka hesabı açmak için kişinin pasaportunun bir kopyasına, Türk vergi numarasına, banka formlarına ve bir faturaya ihtiyacı vardır. Tüm prosedür yaklaşık bir saat sürer ve resmi banka web sitelerinde çevrimiçi olarak yapılabilir.
Türkiye'de ikamet etmeyen bir kişi için banka hesabı açma prosedürü profesyonel yardım olmadan karmaşık görünebilir. Türkiye'de bireyler veya yeni kurulan şirketler için bir banka hesabıyla bağlantılı tüm formaliteler yalnızca deneyimli avukatlardan oluşan bir ekip tarafından açıklanabilir ve düzgün bir şekilde ele alınabilir.

Türkiye'de iş yaparken, işletmeler borçlarını ödeyemeyen veya ödemeyi reddeden Türk karşı taraflarla karşılaşabilirler. Bu durum tedarikçi için ciddi zorluklara neden olabilir. Ancak, Türk hukuku borçlunun faturaları ödemesini sağlayacak bazı yöntemler öngörmektedir - bunlar Ticaret Kanunu, İflas Kanunu vb. maddelerdir. Deneyimli avukatlardan oluşan bir ekip, dostane bir anlaşmanın imzalanması veya davanın ele alınması konusunda yardımcı olabilir.

Türkiye'de Güven
Türk Medeni Kanunu, Türk vatandaşlarının mal varlıklarını korumaları için farklı yöntemler sunmaktadır. Ancak, Türk hukuku, çoğu Avrupa ülkesinde mevcut olan en yaygın varlık koruma yöntemlerinden birini belirtmemektedir: bir tröst oluşturulması. Türkiye'deki tröstün benzeri özel bir vakıftır. Ayrıca Türkiye'ye taşınan yabancı uyruklu kişiler de kendi ülkelerinde tröst kurma hakkına sahiptir. Türk vergi sistemi bu tröstleri etkilemeyecektir. Türkiye'de tröst kurma konusunda tam bilgi için yerel avukatlarla iletişime geçin.
Türk hukukunda pek çok özellik bulunmaktadır ve gurbetçiler Türkiye'ye taşınma ve Türkiye'de yaşama düzenlemelerinin herhangi bir aşamasında hukuki danışmanlığa ihtiyaç duyabilirler. Tüm sorunları hızlı bir şekilde ve yürürlükteki yasalara uygun olarak çözmek için, Türkiye'de İngilizce konuşan deneyimli bir avukat ekibiyle iletişime geçin.

Türkiye'de kişisel avukat: ne zaman profesyonel yardıma ihtiyacınız olabilir ve faydalar

Antalya, Konyaaltı, Altınkum mah., Atatürk bulvarı No: 116, Blok: C, D: c2 (Özyeşilyurt sitesi)
Ofis
haberci̇ler
İşbirliği
Satış
Telefon
© ANTA Group 2023
Sosyal medya