Türkiye'de nasıl mülk satın alınır

Türkiye sadece gelişmiş turizm endüstrisi ile değil, aynı zamanda mülk satın alma fırsatları ile de yabancıları cezp etmektedir. Türkiye'de konut satın almak, birçok ülkenin sakinleri, herhangi bir millet veya din için kullanılabilir. Tek önemli koşul, gelecekteki yatırımcının ödeme gücüdür. Hoş bir bonus, Türkiye Cumhuriyeti'nde 400 bin dolar tutarında mülk sahiplerinin bu ülkenin vatandaşlığını alabilmeleri olacaktır.

Ancak böyle bir miktarınız yoksa, umutsuzluğa kapılmayın. Birincil piyasada konut satın almak için, inşaat işinin tamamlanmasına kadar faizsiz taksitlerin kaydı için% 30'luk bir peşinat ödemesi yapmak yeterlidir. Yurtdışında mülk seçimi - önemli finansal yatırım, yerel mevzuat çalışması ve diğer önemli nüanslar gerektirecek son derece önemli ve sorumlu bir an. Bu yazıda, yabancılar için Türkiye'de mülk satın alma, mülk sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile gayrimenkul edinme prosedürünün aşamaları arasındaki farkın ne olduğunu ele alacağız.

Yabancılar için Türkiye'de konut alımı
Mevzuatta 2012 yılında yapılan değişikliklere göre, 129 ülkenin vatandaşları Türkiye'de mülk satın alabilmektedir. Tek kısıtlama, Karadeniz'de konut veya 30 hektardan fazla alana sahip arsa satın alınmamalıdır.
Yabancı yatırımı çekmek için devlet hükümeti yabancı alıcılara azami sadakat göstermektedir. Yabancı vatandaşlar emlak piyasasına yatırım yapmak için oturma izni ve hatta Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilirler. Başlangıçta, Türk pasaportu için başvuranlar için yatırım eşiği 250 bin dolardı. Büyük ölçekli göçmen akını nedeniyle bu rakam 400 bin dolara yükseltildi. Ancak bu nedenle Türk vatandaşlığı almak isteyenlerin sayısı azalmadı.

Türkiye'de mülk satın almak: prosedürün algoritması
Yabancı yatırımcılar için Türkiye'de konut satın alma prosedürünün sırasına daha yakından bakalım.
Aşama 1: Ön satış ve satın alma anlaşması
İlk başvuru sahibinin mülk sahibi olma hakkını güvence altına almak ve niyetlerin ciddiyetini teyit etmek için bir depozito yatırmak ve konut mülkünün satın alınmasıyla ilgili bir ön anlaşma yapmak gerekir.
Adım 2: Belgelerin hazırlanması
Mülkün tapusunu yeniden tescil ettirmek için gerekli belgelerden oluşan eksiksiz bir paket hazırlamak gerekir:
  • Yabancı pasaportun noter onaylı kopyası;
  • TIN;
  • Gelir belgesi;
  • Bir Türk bankasındaki hesap özeti;
  • Evlilik ve çocuk doğum belgeleri (varsa);
  • İşlemin uzaktan sonuçlandırılması durumunda bir temsilci için vekaletname.
Adım 3: Para biriminin hazırlanması
Alım satım işleminin tamamlanması ve mülk için ödeme yapılabilmesi için yabancı para biriminin Türk Lirasına çevrilmesi gerekmektedir. Ayrıca, sözleşmenin imzalanması sırasında yerel para biriminin bir banka ekstresi gerekecektir.
Adım 4: Mülk için ödeme
Yabancı bir yatırımcının Türkiye'de bir ev satın alabilmesi için ödemenin tamamını yapması gerekmektedir. Para satıcının banka hesabına yatırılabilir veya bir tüzel kişilik aracılığıyla transfer edilebilir. Sözleşmenin konutla ilgili tüm bilgileri içerdiğinden emin olun: fiyat, ödeme koşulları, alan ve satış sözleşmesinin diğer koşulları.
Önemli: Yabancı yatırımcılarla sözleşme yaparken, işlemde tüzel kişilik olarak bir çevirmen bulunmalıdır. Çevirinin doğruluğu, güvenilirliği ve kalitesinden tamamen sorumlu olacaktır.
Adım 5: Mülkiyet kaydı
Daha sonra, yatırımcının konutun mülkiyetini yeniden kaydettirmesi gerekir. Bunu yapmak için, gerekli belgelerin paketi emlak kayıt ofisine sunulmalıdır. Bu prosedür 3 günden birkaç haftaya kadar sürer.
Adım 6: TAPU'nun kaydı ve kamu hizmetleri için bir abone numarasının bağlanması.
TAPU (Gayrimenkul Mülkiyet Belgesi), Türkiye'de gayrimenkul mülkiyetinin devrini onaylayan resmi bir belgedir. Bu belge Arazi Kadastro Ofisi tarafından düzenlenir. Bu belgeyi almadan Türkiye'de bir ev satın almak mümkün değildir. Sertifikayı almak için mülkü kaydetmeniz ve kamu hizmetlerinin bağlantısı için bir abone numarası vermeniz gerekir.
TAPU, mal sahibi, konumu, arsa alanı, kadastro değeri, kayıt numarası ve diğer önemli bilgiler hakkında tüm ayrıntılı bilgileri içerir. Ayrıca, tüm ev sahiplerinin fotoğrafları bu sertifikaya yapıştırılmalıdır. Bir mülk için olası sahip sayısı 10 kişi ile sınırlıdır.
TAPU, satın alınan mülkün türüne bağlı olarak 2 renkte gelir. Kırmızı sertifika konut ve ticari mülkler için, mavi sertifika ise arsalar için düzenlenir.

Türkiye'deki yabancı yatırımcıların hak ve yükümlülükleri
Türkiye'de mülk yatırımı yapmak, oturma iznine başvurma ve hatta Türk vatandaşlığı alma hakkı gibi ayrıcalıklara erişmek anlamına gelir (Türkiye'deki mülkün değeri en az 400 bin dolar olmalıdır).
Ancak, haklara ek olarak, yatırımcılar bir dizi yükümlülüğü yerine getirmelidir:
  • Yıllık emlak vergisinin ödenmesi;
  • Kamu hizmetlerinin kullanımı için tüm borçların ödenmesi;
  • Yıllık konut vergisinin ödenmesi (Türkiye'deki gayrimenkulün fiyatının 700 bin doları aşması);
  • Mevzuata uygunluk;
  • Ülkelerindeki yasaların uygulanması ve vergilerin ödenmesi üzerinde bağımsız denetim.
Sonuçları özetleyecek olursak, Türkiye'de ev satın almanın yabancı vatandaşların fonlarına yatırım yapmak için harika bir araç olduğu sonucuna varabiliriz. Bunun tek istisnası Karadeniz'deki konutlar ya da 30 hektardan büyük arazilerdir. Yabancılar, 400 bin dolar tutarında mülk satın almaları koşuluyla Türk vatandaşlığına başvurabilirler. TAPU, Türkiye'de taşınmaz mal mülkiyetinin devrini teyit eden resmi bir belgedir.
Antalya, Konyaaltı, Altınkum mah., Atatürk bulvarı No: 116, Blok: C, D: c2 (Özyeşilyurt sitesi)
Ofis
haberci̇ler
İşbirliği
Satış
Telefon
© ANTA Group 2023
Sosyal medya